40-te su nove 30-te, kaže poslovica. U današnje vrijeme je to itekako moguće zbog sve većeg razvoja naprednih estetskih tretmana. Na koji način možemo održati mladolikost kože lica?

 

Eksfolijacija

Uklanjanje mrtvih stanica kože s lica je izuzetno važno. To omogućuje „disanje“ kože i lakšu apsorpciju preparata koje koristimo. Mrtve stanice kože čine naše lice suhim i opuštenim.

Preporuča se eksfolijacija svakih 45-60 dana. Možete koristiti alfa-hidroksi kiseline (AHA), ili neke druge preparate koji vam odgovaraju.

 

Zaštitite lice od sunca

Ovo je općepoznata informacija. Ali sunce je zaista jedan od najvećih uzročnika starenja kože lica. Koristite preparate sa zaštitnim faktorom preko 30 za vrijeme boravka na suncu, čak i zimi.

Zaštitite lice od vjetra i hladnoće koji mogu oštetiti kožu i stvoriti upalne procese.

 

Hidratacija kože

Kako starimo, kožu je sve više potrebno održavati hidratiziranom. Odaberite najbolje preparate za održavanje vlažnosti kože prema preporukama vašeg dermatologa. Pojedina ulja kao što je jojobino te preparati s hijaluronskom kiselinom mogu pomoći u održavanju hidratacije kože.

Naravno, potrebno je piti dovoljno vode jer ako je tijelo dehidrirano, takva će biti i naša koža.

 

Preparati

Kozmetički preparati s vitaminima i retinolom pomoći će u održavanju mladolikosti kože. Iako ovi preparati neće regenerirati oštećenu kožu, oni mogu zadržati postojeće stanje duže.

 

Regenerativni tretmani

Injektibilna aplikacija hijaluronske kiseline, kolagena, ili autologne plazme mogu pomoći u regeneraciji oštećene kože. Ove tretmane svakodnevno provodimo u našoj ustanovi s izvrsnim rezultatima. Kombinacija autologne plazme i kolagena mogu već kroz nekoliko tjedana vratiti mladolikost i sjaj kože. Isprobajte!