Možete li poništiti injekciju dermalnih filera ako niste zadovoljni rezultatima? U većini slučajeva, rezultati dermalnih filera će se s vremenom polako smanjivati. Ali klijentice i klijenti u određenim okolnostima možda žele ubrzati taj proces i poništiti rezultate dermalnih filera.

 

U kojim slučajevima ćete htjeti ubrzati razgradnju filera?

Injekcije dermalnih filera su nevjerojatno popularne i sigurne, a u većini slučajeva klijentice i klijenti koji koriste filere su zadovoljni rezultatima. Ali što ako niste zadovoljni? Poništavanje injekcije dermalnih filera ovisi o vrsti filera koji se koristi tijekom postupka. Neki fileri se mogu razgraditi jednostavnim injekcijama. Ali drugi su trajniji.

Naš estetski kirurzi dobro poznaju ovu proceduru. Ako ste zabrinuti zbog trajanja vaših rezultata, ili mogućnosti poništavanja, trebali biste to reći tijekom konzultacija i prije aplikacije filera.

Važno je istaknuti, naravno, da većina injekcija dermalnih filera ionako nije trajna. Rezultati većine filera će trajati između 6 i 12 mjeseci, ovisno o vrsti korištenog filera. Koji je filer najprikladniji za Vaš postupak ovisit će o mnogim čimbenicima, uključujući Vašu tjelesnu konstituciju i željene rezultate.

 

Hijaluronski fileri

Najčešći tip filera kojeg estetski kirurzi koriste danas je  na bazi hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna molekula u našem tijelu i potpuno je biokompatibilna. To je jedan od razloga zašto su fileri tako popularni.

Poništavanje učinaka filera na bazi hijaluronske kiseline u biti je jednako jednostavno kao i početne injekcije. Naš kirurg će vam ubrizgati otapalo koje će otopiti hijualuronski filer. Rezultat ove procedure neće biti trenutan, ali će svakako ubrzati proces kojim se filer prirodno resorbira u Vaše tijelo.

 

Što ako filer nije na bazi hijaluronske kiseline?

Na tržištu postoje fileri koji nisu na bazi hijaluronske kiseline, a prilično su česti. Je li svaki od njih reverzibilan ili ne, ovisi o dotičnom fileru.

Dugotrajni fileri su napravljeni tako da se odupiru razgradnji u tijelu u prirodnim procesima.

 

Zašto biste htjeli preokrenuti učinak filera?

Pojedini slučajevi ne ovise samo o rezultatu tretmana i izgledu. U slučaju neželjene komplikacije, ili bilo koje druge situacije gdje ne želite imati filer, možda ćete htjeti poništiti rezultate. U tim slučajevima trebate se odmah posavjetovati s našim specijalistima kako biste odredili najbolji način djelovanja.

Najbolji rezultati za Vas najviše ovise o prvim konzultacijama i određivanju realnih očekivanja. Nakon toga se komplikacije ne očekuju, a niti potreba za poništavanjem učinka filera.

Za sva pitanja naši stručnjaci Vam stoje na raspolaganju.