Botox je najčešće korišten estetski tretman u svijetu, s procijenjenih 6 milijuna aplikacija godišnje.

Brojne osobe, različitih dobnih skupina, koriste Botox za uklanjanje bora i finih linija tipično duž čela, usta i oko obrva. Botox je postao popularan iz mnogo razloga: počinje odmah djelovati, jača  samopouzdanje, a pomaže i u sprječavanju stvaranja novih finih linija i bora. Njegov preventivni učinak je razlog zašto je postao toliko popularan među mlađim generacijama.

 

Od čega se Botox sastoji?

Glavni sastojak Botoxa je botulinum toksin tipa A. Također sadrži i humani albumin i natrijev klorid. Ova 3 sastojka rade zajedno kako bi zagladili i spriječili sve vaše bore i fine linije.

 

Kako se primjenjuje?

Botox se ubrizgava izravno u mišiće lica. Nakon aplikacije, odmah počinje djelovati na blokiranje živčanih impulsa u tkivu. Zbog toga se smanjuje pokretljivost mišića lica što stvara glatkiji izgled. Rezultati se obično vide u roku od nekoliko dana, međutim, potrebno je oko 10-14 dana za postizanje punog učinka.

 

Botox je potpuno siguran u rukama estetskog kirurga

Botox je tretman odobren od strane agencija za lijekove, što znači da je iznimno siguran kad se ispravno aplicira. Iz tog razloga važno je da to radi osoba specijalizirana za estetske tretmane, kao što su naši estetski kirurzi.

Budući da su igle Botoxa iznimno male, sama injekcija je prilično bezbolna!

 

Botox je privremen

Za one koji nisu upoznati s Botoxom, važno je znati da su injekcije privremene. Traju oko 3-4 mjeseca ovisno o nekoliko čimbenika:

Dob: Ako imate slabiji mišićni tonus, rezultati bi mogli trajati kraće

Prehrana: Metabolizam i kvaliteta prehrane ima ulogu kod brzine apsorpcije Botoxa u tkivu

Pušačke navike

Njega kože: Što bolje njegujete svoju kožu, rezultati mogu trajati dulje.

Oštećenje od sunca i drugih nepovoljnih atmosferskih utjecaja, kao što je npr. smog.

Ne preporučuje se davanje injekcija na istom području češće od jednom u tri mjeseca. Kontinuiranim korištenjem Botoxa, mišići na Vašem licu naučit će se opustiti, što će s vremenom pomoći u borbi protiv bora i finih linija.

 

Doziranje Botoxa ovisi o pacijentu

Cijena Botoxa se određuje prema potrebnom broju jedinica, a budući da svaki pacijent zahtijeva različit broj jedinica, cijena će varirati od pacijenta do pacijenta. Prije same aplikacije, naš estetski kirurg će napraviti analizu Vašeg lica i odrediti koja količina Botoxa Vam je potrebna te prilagoditi plan estetskog tretmana.

 

BOTOX daje prirodne rezultate

Većina pacijenata misle da rezultati aplikacije Botoxa neće izgledati prirodno. Budite sigurni da ćete u našoj ustanovi dobiti prirodan rezultat jer pažljivom procjenom i primjenom Botoxa tamo gdje je to potrebno, osiguravamo prirodan izgled.

 

Za sve dodatne informacije i pitanja, budite slobodni obratiti se našem timu estetskih kirurga.