Intralipoterapija

Što su lipolitički tretmani?

Lipolitički tretmani su metode lokaliziranog topljenja masnog tkiva korištenjem posebnih kemijskih supstanci koje omogućuju mobilizaciju masnog tkiva i njeno izbacivanje iz organizma. Prednost ovih tretmana je prije svega lokaliziran pristup, brzina tretmana i neinvazivnost.

Što je Aqualyx?

Aqualyx je novi preparat koji predstavlja pravo rješenje za one najtvrdokornije masne naslage koje odolijevaju svim drugim pokušajima da ih se smanji: strogim dijetama, intenzivnom vježbanju i tretmanima. Najkraće rečeno to je najnovija tehnologija za korekciju lokaliziranih masnih naslaga korištenjem nekirurške metode. Uspješno dovodi do značajne redukcije lokaliziranog masnog tkiva na tretiranim zonama i kod žena i kod muškaraca.

Primjenjuje se korištenjem specijalnih igala i posebne tehnike ubrizgavanja, tako da je najčešće bez upotrebe anestezije i praktički je bezbolna. Tretman traje oko 20-30 minuta.

Što Aqualyx može, a što ne može?

Treba naglasiti da ovo nije metoda za mršavljenje jer ona općenito govoreći ne dovodi do gubitka težine, već je usmjerena prvenstveno na otklanjanje onih masnih naslaga koje odolijevaju svim pokušajima njihovog otklanjanja.

Ovom metodom se ne uklanja velika masa tjelesne masnoće, već djeluje lokalno, isključivo u okviru zona na koje se primjeni.

Kako djeluje?

Po primjeni Aqualyxa, masne stanice postaju nestabilne i postepeno otpuštaju masne kiseline, nakon čega ih organizam prirodnim metaboličkim i fiziološkim procesima dijelom konvertira u energiju, a ostatak, uz aktiviranje venskog i limfnog sistema, izbacuje putem urina. Preparat se unosi direktno u slojeve masnog tkiva.

Za koga je ovaj tretman?

Najbolji efekti postižu se kod klijenata koji su umjereno povećane tjelesne težine sa lokalnim naslagama masnog tkiva, posebno onih na bokovima, kod jahaćih hlača, unutrašnje strane koljena i sličnih zona.

Na konzultacijama s našim stručnim osobljem saznat ćete sve detalje o ovom tretmanu i je li ovaj tretman prikladan za Vas.

Ovaj tretman ne preporuča se osobama koje imaju:

  • Akutno oboljenje bubrega ili jetre
  • Dijabetes
  • Bolesti krvi
  • Bolesti štitnjače
  • Trudnoća i dojenje
  • Autoimune bolesti

Sigurnost tretmana

Aqualyx je potpuno siguran medicinski preparat koji je klinički ispitan, registriran za medicinsku upotrebu i sa oznakom CE odobren za korištenje u zemljama Europske Unije.

Netoksičan je. Djeluje samo lokalno na masno tkivo u zonama gdje je primijenjen bez ikakvih toksičnih efekata ili drugih sistemskih učinaka na organizam. Brojne studije su pokazale visoku učinkovitost i sigurnost metode intralipoterapije.