POLIDIOKSANONSKE NITI

Zamjena za facelift

Što su Dr. Perfect V-Line PDO niti?
Dr. Perfect V-Line PDO nit koristi apsorbirajuće polidioksanonske niti. Preko 30 godina, ove posebne niti koriste se za zatvaranje rana u mnogim medicinskim područjima, uključujući plastičnu kirurgiju, ginekologiju, kirurgiju oka, i ostalo.

Posebne su zbog svojih snažnih vlakana koje se u tijelu postepeno resporbiraju kroz 12 mjeseci od aplikacije te se metaboliziraju u vodu i ugljični dioksid, koje koža potpuno prirodno apsorbira. Zbog ovih jedinstvenih značajki, PDO niti koriste se u estetskim tretmanima kako bi prirodno podigle opuštenu kožu bez operacije.

Kako radi Dr. Perfect V-Line podizanje lica?

Postupak podizanja PDO nitima započinje primjenom lokalne anestezije. Niti se potom umeću pod kožu finim iglicama koje stvaraju trenutni lifting efekt.

Nije potreban rez. Jednom kada su niti na svom mjestu, blagim pritiskom kože moguće je dodatno oblikovati lice i postići željeni učinak podizanja.

Kako se postupak provodi?

Dr. Perfect V-Line PDO niti se mogu umetnuti u kožu – potkožni masni sloj ili površinski mišićni aponeurotski sustav (SMAS) – ovisno o području koje se liječi. Za postizanje najboljih rezultata mogu se koristiti niti različite duljine i debljine.

U roku od šest do osam mjeseci nakon postupka, niti se počinju prirodno apsorbiraju. Kolagen se počinje formirati oko niti, što doprinosi prirodnom izgledu i lifting efektu. Rezultati tretmana traju do dvije godine.

Koliko dugo traje postupak?

U prosjeku, postupak podizanja Dr. Perfect V-Line traje otprilike sat vremena. Međutim, duljina postupka prvenstveno ovisi o području koje se tretira i broju PDO niti.

Nakon tretmana slijedite sve upute za njegu. Moguća je, odmah po zahvatu, pojava modrica i blagih oteklina. Ove blage nuspojave su samo privremene. Kod većine ljudi za manje od tjedan dana nestaju svi tragovi zahvata.

Ovaj postupak podizanja lica može Vam pomoći da postignete zategnutost kože i mladenački izgled. Ove niti spadaju u kategoriju nekirurškog facelifta zbog svoje sposobnosti da podignu kožu na gotovo svakom području lica.

Prednosti PDO liftinga

  • Trenutačno i prirodno podizanje tkiva i zatezanje kože
  • Aktivacija fibroblasta i proizvodnja kolagena tipa 1 i 3
  • Kontrakcija tkiva
  • Umetnute niti će se u potpunosti apsorbirati u roku od 12 mjeseci, ali tvorba novog kolagena ostaje u koži, što produljuje učinak.

Rezultati tretmana