BIOLOŠKA METODA POMLAĐIVANJA

Što je starenje?

Kao nezaobilazni životni proces, starenje nam donosi mnoge fizičke promjene koje ne bismo željeli. Gubitak tonusa i svježine kože, oštećenja i boranje kože, samo su neki od očiglednih znakova prolaska godina.

Proces starenja na koži se očituje kao gubitak njene elastičnosti; javljaju se bore na licu, a koža se stanjuje i pojavljuju se pjege. Najveći uzrok starenja su godine, ali i brojni drugi faktori, poput načina prehrane, stila života ili pak okoliš.

Što je PRP metoda pomlađivanja?

Kada je riječ o pomlađivanju, ali i usporavanju procesa starenja lica, autologna  plazma (PRP) danas je vodeći tretman estetske medicine. Tijekom anti-aging tretmana i pomlađivanja lica, mnoge žene su skeptične jer ne žele prkositi prirodi, no u ovom slučaju biološki potencijal organizma u potpunosti dolazi do izražaja.

Naime, sastavni dio ljudske krvi je i plazma koja, obogaćena faktorima rasta iz trombocita – stanica odgovornih za zgrušavanje krvi, aktivira fibroblaste te potiče regeneracijske procese mekih, ali i tvrdih tkiva. Učinkovitost primjene autologne plazme očituje se u stimulaciji složenog mehanizma stvaranja kolagena, ali i pojavom novih krvnih žila.

Kako djeluje autologna plazma?

Ovom metodom pomlađivanja potiče se regeneracija kože i potkožnog tkiva. Dolazi do stvaranja novog kolagena, koji ubrzo vraća tonus opuštenoj koži. Autologna plazma primjenjuje se na sve tipove kože. Prvi rezultati primjene ove metode pomlađivanja vidljivi su u roku od tri do četiri tjedna, a potpuna regeneracija kolagena može se očekivati tri mjeseca nakon aplikacije.

PRP metoda primjenjuje se u nekoliko grana medicine, primjerice u ortopediji, plastičnoj kirurgiji, dermatologiji i dr.

Što tretiramo PRP metodom?

  • Idealan za pomlađivanje lica, evidentno smanjuje bore
  • Regeneracijski tretman opuštene kože vrata i dekolte regije
  • Zatezanje kože ruku
  • Korekcija podočnjaka
  • Tretman ožiljaka i akni

Ova vodeća anti-aging terapija visokog je učinka, a primjenjuje se sigurno i bezbolno. Tretman traje svega 15-ak minuta, a učinci tretmana vidljivi su i do godine dana.

Pitanja i odgovori