Što je endolift lica?

Radi se o proceduri u kojoj se upotrebom specijalno dizajniranog lasera kombinira pomlađivanje kože i konturiranje lica. Kirurški zahvati u kojima se koža lica, brade, vrata i vrećica ispod očiju u svojim opuštenijim dijelovima modificira invazivnim kirurškim metodama, više nisu potrebni. Ova metoda laserske modifikacije kože, koja se može izvesti prilično jednostavno u lokalnoj anesteziji, te koja ne zahtijeva rezanje kože, nudi mnogo lakšu i sigurniju opciju tretmana od tradicionalnih kirurških metoda.

Gdje se metoda endolifta primjenjuje?

Endolift se koristi u području vrata, čeljusti, mekanog dijela obraza i srednjeg lica, te kože lica neposredno ispod oka (tzv. „vrećice“ ili podočnjaci).

Je li tretman endolifta lica bolan?

Sama laserska aplikacija, u usporedbi s drugim kozmetičkim tretmanima u kojima dolazi do istezanja kože, u potpunosti je bezbolna. Moguć je razvoj minimalnih edema (oticanje) na tretiranom području, a koji s mogu trajati između 24 i 48 sati, s početkom otprilike 6 sati nakon zahvata. Istog se dana možete vratiti svakodnevnom životu. Nema modrica i nije potreban zavoj.

Jesam li prikladan kandidat za endolift lica?

Endolift lica može se primijeniti na sve tipove kože i u svim dobnim skupinama. Kod pacijenata s izrazito relaksiranom kožom, moguće je da će biti potreban dodatan tretman, a kojeg također možete obaviti u našoj poliklinici. Otprilike kod 70-80% pacijenata dovoljan je samo jedan tretman za maksimalan i zadovoljavajući učinak.

Prednost endolifta lica je u tome što je to jedan od vrlo rijetkih postupaka čiji se učinak može zamijetiti odmah. Sam učinak zahvata traje između dvije i pet godina, ovisno o strukturi i tonusu kože i razini problema.

Endolift lica koristan je u tretmanu akni, zatezanja kože i topljenju potkožnog tkiva lica i vrata (lipoliza). Zatezanje kože koristi se kod viseće (opuštene) kože, a učinak je gotovo trenutačan i vidljiv je odmah. Pri izvođenju endolifta lica, operativno polje dijelimo u četiri zone – vrat, linije čeljusti, obrazi i nazolabijalne bore, te zona oko očiju. Obrada svake od navedene četiri zone planira se i provodi odvojeno, a tretman svake od njih traje otprilike 45 minuta. U nekim situacijama mogu se istovremeno tretirati dvije zone tijekom trajanja jednog tretmana.

Koje su prednosti endolifta?

Superiornost metode laserskog endoliftinga lica neusporediva u odnosu na  kirurški zahvat. Moderna estetska medicina sve se manje koristi klasičnim kirurškim zahvatima zbog ozbiljnih komplikacija koje se mogu javiti nakon provedenog postupka – paralize lica, paralize usnih živaca, krvarenja, gubitka kože, povećane opuštenosti kapaka i poteškoća u postoperativnom procesu, poput, primjerice, sklonosti infekcijama. O prednostima endolifta bespredmetno je raspravljati jer je to jedina tehnika koja omogućava rad pod kožom bez da se koža reže, ciljajući izravno kolagen dermisa i potkožno masno tkivo.

U našoj Poliklinici u potpunosti smo usredotočeni na potpunu njegu naših pacijenata. Naši kirurzi stoje Vam na raspolaganju tijekom cijelog trajanja postupka, što uključuje detaljne predoperativne konzultacije, pravilnu i temeljitu predoperativnu pripremu, maksimalno pažljivo izvođenje samog laserskog zahvata, te pažljivu postoperativnu njegu, a sve s ciljem kako biste našu Polikliniku napustili zadovoljni odrađenim tretmanom. Poklonite nam Vaše povjerenje, a mi ćemo Vama zauzvrat pokloniti mladolik izgled i osmjeh od uha do uha. Željno Vas očekujemo na našoj stalnoj adresi u Ulici grada Mainza 17.