Intravenozna terapija, poznatija kao „infuzija“, je postupak ubrizgavanja fiziološke otopine sa elektrolitima, vitaminima i antioksidansima, kako bi se djelovalo na različite tegobe organizma. Koristi se od 1960. godine, te se smatra starom, ali upravo zbog toga izučenom i pouzdanom metodom liječenja.

Terapijski postupak

U našoj ustanovi tretmanu prethodi pregled liječnika. Trajanje jednog tretmana razlikuje se od osobe do osobe, najčešće od 30 do 60 minuta tijekom kojih možete udobno smješteni čitati knjigu, gledati TV, koristiti mobitel i slično. Educirana medicinska sestra postavlja sistem za infuziju. Cijelo vrijeme trajanja infuzije, educirano osoblje Poliklinike vam je na raspolaganju. Ovaj način terapije ima i svoj prehrambeni učinak. Ukoliko postoji potreba, liječnik će preporučiti laboratorijsku obradu određenih krvnih vrijednosti kako bi se utvrdio status.

IV terapija

Mehanizam učinka

Intravenozna terapija aplicira se u krvotok, točnije venu, a potom se prenosi krvlju po tijelu da bi se postigli željeni učinci. Intravenska terapija ima apsorpciju 100%, dok lijek (terapija) uzet kroz usta, tj. oralno, samo 20%. Sve to govori u prilog tome kako je intravenska terapija najbolji i najbrži način isporuke suplemenata i rehidracije organizma.

Zašto izabrati intravensku terapiju?

Ovaj regenerativni tretman osmišljen je tako da sadrži ravnotežu vitamina, antioksidanata i hranjivih tvari. Intravenska terapija poboljšava vaše cjelokupno zdravlje i povećava razinu energije.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, definicija zdravlja glasi: „Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.“, ispravno je reći kako intravenska terapija djeluje na svim razinama zdravlja, što je zapravo jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za ovaj tretman.

Sportaši izlažu svoja tijela naporu do krajnjih granica. Intenzivni trening je vrlo zahtjevan za tijelo, uzrokujući povećan unos hranjivih tvari i vitamina za održavanje vrhunske učinkovitosti. Osim brojnih zdravstvenih i sportskih benefita, intravenska terapija pokazuje svoju veliku učinkovitost i pri pojavi „mamurluka“ nakon pretjerane izloženosti raznim stimulansima. Brz i efikasan način „rekuperacije“ svakako je dozirana infuzija.

Poznat je anti-stres učinak ovog načina regeneracije organizma. Umor, malaksalost, loše raspoloženje, samo su neki od prisutnih odlika rastućeg svakodnevnog pritiska današnjeg društva na ulogu pojedinca.